Doğal Saç Bakım Kozmetikleri Eğitimi
Bu Ders Hakkında
EKİM 2024 grubu kurs kayıtlarımız başlamıştır. Bir sonraki grubumuz Ekim 2025’te!
Doğal Kozmetik, doğal kaynaklı hammaddelerden, doğal işleme yöntemlerine veya kriterlerine göre elde edilen kozmetik ürünlere verilen isimdir. Tüketiciler özellikle son yıllarda modern ilaçların istenmeyen yan etkileri, sentetik katkı maddelerinin potansiyel tehlikeleri nedeniyle doğal kaynaklardan elde edilen ürünleri tercih etmektedir. Bu yüzden cilt bakımında olduğu gibi saç bakımında da doğal kökenli hammaddeler önem kazanmıştır.
Eğitim sonunda saçın özellikleri ve saç bakım kozmetiklerine dair;
- Saç derisinin yapısı ve saçın anatomisini öğreneceksiniz.
- Dünya çapında kabul görmüş saç tiplerini, özelliklerini ve bu saç tipleri için uygun kozmetik ürünleri tanıyacaksınız.
- Holistik saç bakımına dair bilgiler edineceksiniz.
- Doğal saç bakım formülasyonunda kullanılan hammaddelere hakim olacaksınız ve kendi ürününüzü tasarlayabileceksiniz.
- Bitkisel sabit ve uçucu yağları öğrenecek, uçucu yağları dermal kısıtlamalara göre kullanabileceksiniz.
- Saç bakım temizleyicileri, kondisyoner ürünler ve şekillendirici ürünlere dair formül oluşturma ve kullanımları konusunda tecrübe kazanacaksınız.
- Kendi markanızı kurma aşamasında sağlam bir temel oluşturacaksınız.
- Pazarlama ve yasal yükümlülükler konusunda temel basamakları öğrenebileceksiniz.
- Doğal saç bakım kozmetiği üretimine yeni başlıyor veya butik üretim yapıyorsanız; doğal saç bakım kozmetiklerinin geniş ürün yelpazesi hakkında donanıma sahip olacaksınız.
- Ürünlerin teorik bilgilerinin yanı sıra, uygulamalarını izleyebilecek, mevcut formüllerinizi revize ederek yeni formüller yapma becerisi kazanabileceksiniz.
Eğitime Kimler Katılabilir?
- Sağlık profesyonelleri (Hekim, eczacı, psikolog, fizyoterapist, hemşire)
- Temel bilim mezunları (Biyolog, kimyager)
- Keyif ve kişisel bakım için doğal kozmetiğe ilgi duyanlar (Ev hanımları, öğrenciler)
- Doğal saç bakım kozmetikleri alanındaki üreticiler
- Doğal saç bakım kozmetikleri alanında formülasyon ve ürün geliştirmek, markalaşmak isteyenler
- Ek ünvan ve gelir elde etmek isteyenler
- Eğitim doğal saç bakım kozmetiklerine ilgi duyan ve seven herkes için uygundur.
- Mesleki uzmanlık zorunluluğu yoktur.
- Tek ön koşul katılımcının temel/doğal kozmetik eğitimi almış olmasıdır.
Eğitim Süreci ve Sertifika Onayı
Sertifika Onayı :
Uluslararası Üniversite Onaylı Sertifika
Eğitim Süresi :
120 saattir. (Offline-Online Dersler ve Ödevler, Ders Dokümanları, Ders Videoları, Canlı Online Dersler, Online değerlendirme oturumları)
Doğal Saç Bakım Kozmetikleri Eğitimi İçeriği
Online eğitim süresi içerisinde haftada 1 online/canlı dersler yapılacaktır. Eğitim süresince gerçekleştirilecek 8 online/canlı ders ile eğitim materyalleri ve eğitim videoları desteklenecektir. Tüm teorik ve uygulama bölümleri videolarda detaylı olarak ele alınacaktır. Ürünlerin yapım aşamasını videolardan takip edebileceksiniz ve istediğinizde izleyerek yapma fırsatı bulacaksınız. Uygulama esnasında merak ettikleriniz, sorularınız varsa eğitmene online/canlı derslerde yöneltebileceksiniz. Eğitimin son online canlı dersi, değerlendirme oturumu olarak gerçekleştirilecektir. Online değerlendirme oturumunda eğitim süresince izleyerek yaptığınız doğal saç bakım kozmetikleri, formüller ve sorularınız üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirilecektir. Online canlı dersler ve program aşağıdaki tabloda verilmiştir.
CANLI DERSLER | KONULAR |
1. DERS | TANIŞMA VE EĞİTİM SÜRECİ BİLGİLENDİRME |
2. DERS | BÖLÜM 1. SAÇ BAKIMI
· Saç Derisi ve Saç Anatomisi · Saçın Morfolojisi · Kılın Büyüme Dönemleri, Saç ve Saç Derisi pH · Saç Tipleri · Saçın Fiziksel Özellikleri · Saç Yaşlanması · Saç Bakım Kozmetiklerinin Penetrasyonu · Holistik Saç Bakımı · Alternatif Saç Bakım Yöntemleri |
3. DERS |
BÖLÜM 2. LABORATUVAR EKİPMANLARI · Laboratuvar Ekipmanları BÖLÜM 3. DOĞAL SAÇ BAKIM KOZMETİKLERİNDE KULLANILAN HAMMADDELER · Lipitler · Yağ Türevleri, Silikon ve Waxlar · Uçucu Yağlar · Ekstraktlar, Hidrolatlar · Emülgatörler, Kıvam Arttırıcılar · Sürfaktanlar · Killer · Kondisyoner Hammaddeler · Şekillendirici Hammaddeler · Fiksatifler, Antistatik Ajanlar · Bitkisel Aktifler ve Hümektanlar · Diğer Hammaddeler · Eğitimde Kullanılan Hammaddeler |
4. DERS | BÖLÜM 4. PAZARLAMA VE YASAL YÜKÜMLÜLÜKLER
· Pazarlama ve Yasal Yükümlülükler · Kozmetik Ürünün Piyasaya Çıkışı · Laboratuvar Analizleri · Etiketleme · Formülasyonlara Başlarken ve Formüller |
5. DERS | BÖLÜM 5. TEMİZLEYİCİ KOZMETİKLER, ŞAMPUANLAR
· pH Ayarlama · Bebek ve Çocuklar İçin Şampuan 1 · Bebek ve Çocuklar İçin Şampuan 2 · Temizleyici Arındırıcı Şampuan 1 · Temizleyici Arındırıcı Şampuan 2 · Sıcak Proses Şampuan · Besleyici Bakım Şampuanı · Katı Şampuan Bar · Temizleyici Köpük · Kuru Şampuan |
6. DERS | BÖLÜM 6. KONDİSYONER KOZMETİKLER
· Saç Kremi · Temizleyici Bakım Kremi (İkisi Bir Arada Şampuan) · Sürfaktansız Saç Kremi · Kondisyoner Bar · Dolaşık Açıcı Butter · Yoğun Saç Bakım Maskesi · Su Bazlı Saç Bakım Maskesi, Losyon Maske · Su Bazlı Saç Bakım Maskesi, Yoğun Kondisyoner Maske · Durulanmayan Saç Bakım Kremi, Spreylenebilir Süt · Çift Fazlı Saç Bakım Spreyi · Saç ve Saç Derisi Bakım Yağı |
7. DERS | BÖLÜM 7. ŞEKİLLENDİRİCİ KOZMETİKLER
· Saç Şekillendirici Jöle · Şekillendirici Sprey · Şekillendirici Wax · Şekillendirici Kil · Şekillendirici Köpük · Hacim Verici Mist · Elektriklenme Karşıtı Saç Toniği · Şekillendirici Tuz Spreyi · Işıltı Veren Saç Serumu |
8. DERS | DEĞERLENDİRME OTURUMU |
- Eğitim notları PDF şeklinde indirilebilecektir.
- Eğitim ücreti uygulamalarda yer alan hammadde, ekipman ve ambalajları kapsamamaktadır.
- Eğitim videoları satın alma işleminden sonra 1 yıl süre ile izlemeye açık kalacaktır. Videolara erişim, bu sürenin sonunda sistem tarafından otomatik olarak kapatılacaktır.
- Eğitim sonunda gerçekleştirilecek olan online sınavı başarıyla tamamlayan katılımcılar sertifika almaya hak kazanacaktır.
- Sınavda geçer not 50 ve üzeridir. Başarısız olan katılımcıların 3 kez sınava girme hakkı bulunacaktır.
Ders Planı
GİRİŞ
EĞİTİM TANITIMI9:05
1. Canlı Ders00:00
BÖLÜM 1. SAÇ BAKIMI
BÖLÜM 2. LABORATUVAR EKİPMANLARI
BÖLÜM 3. DOĞAL SAÇ BAKIM KOZMETİKLERİNDE KULLANILAN HAMMADDELER
BÖLÜM 4. PAZARLAMA VE YASAL YÜKÜMLÜLÜKLER
BÖLÜM 5. TEMİZLEYİCİ KOZMETİKLER, ŞAMPUANLAR
BÖLÜM 6. KONDİSYONER KOZMETİKLER
BÖLÜM 7. ŞEKİLLENDİRİCİ KOZMETİKLER
BÖLÜM 8. EĞİTİMİ TAMAMLAMA
Eğitmen:
Şerife Akküçük
Eğitmen